Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ απο τους ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: ΠΑΟΚ-ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ, ΑΥΛΙΔΑ-ΛΗΛΑΣ & ΑΕΚ Χ.-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ
















ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ο 1ος γύρος του ΚΥΠΕΛΛΟΥ.



Με τα υπόλοιπα 12 παιχνίδια του 1ου γύρου (από τα οποία έγιναν τα 11) ολκληρώθηκε, η πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου 2009-10. Εκπλήξεις δεν υπήρχαν, όπως αυτή του Σαββάτου του ΑΟ Χαλκίς, όμως μιά ακόμα ομάδα, της Α-1, πήρε την πικρή γεύση του αποκλεισμού, ήταν οι Ωρεοί που ηττήθηκαν στις Γούβες!
Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής (30/8/09):
*ΠΑΠΠΑΔΕΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ....................0-4
*ΣΚΕΠΑΣΤΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ........................0-6

*ΓΟΥΒΕΣ-ΩΡΕΟΙ.................................2-1

*ΚΑΘΕΝΟΙ-ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑ....αα..............3-0
*ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ-ΒΑΤΩΝΤΑΣ..................3-0
*ΑΕΚ Χ.-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ.....................0-2
*ΚΑΝΗΘΟΣ-ΛΟΥΚΙΣΙΑ........................0-12
*ΚΡΙΕΖΑ-ΜΑΡΜΑΡΙ...............................0-1
*ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ-ΚΥΜΗ...........................1-7
*ΜΟΝΟΔΡΙ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ........................0-1
*ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ Γ..................2-0
*ΝΕΟΧΩΡΙ-ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ.....................2-1
Προκρίθηκαν λοιπόν στον 2ο γύρο:
-ΑΡΤΑΚΗ, -ΔΟΞΑ ΠΡΟΚ., -ΕΝ. ΔΙΡΦΥΩΝ, -ΑΛΑΤΣΑΤΑ, -ΚΑΣΤΕΛΛΑ, -ΤΡΙΑΔΑ, -ΠΑΟΚ, -ΛΗΛΑΣ, -ΛΗΛΑΝΤΙΟ, -ΔΡΟΣΙΑ, -ΕΡΕΤΡΙΑ, -ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, -ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ, -ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ., ΠΟΛΙΤΙΚΑ, -ΓΟΥΒΕΣ, -ΚΑΘΕΝΟΙ, -ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ, -ΛΟΥΚΙΣΙΑ, -ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ, -ΜΑΡΜΑΡΙ, -ΚΥΜΗ, -ΚΑΡΥΣΤΟΣ, ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ, -ΝΕΟΧΩΡΙ, ενώ έχουν περάσει ''by'', σ' αυτό τον γύρο οι ομάδες: ΑΥΛΩΝΑΡΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ., ΑΙΔΗΨΟΣ, ΑΤΤΑΛΗ, ΙΣΤΙΑΙΑ, ΚΟΣΚΙΝΑ και ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ.
***ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ, από τα παιχνίδια: ΠΑΟΚ-ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ, ΑΥΛΙΔΑ-ΛΗΛΑΣ και ΑΕΚ Χ.-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ.


Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΠΡΕΜΙΕΡΑ της αγωνιστικής περιόδου-ΘΥΜΑ ΕΚΠΛΗΞΗΣ ο ΑΟ Χαλκίς!

Χθές Σάββατο, ξεκίνησε επίσημα, η νέα αγωνιστική περίοδος 2009-10, με τους πρώτους 13 αγώνες, του α' γύρου, του Κυπέλλου Εύβοιας. Θεσμός που τον ''ομορφαίνει'' πάντα η έκπληξη και η έκπληξη αυτή τη φορά, έγινε σε ένα μόνο παιχνίδι από τα 13, αλλά ήταν πραγματική βόμβα... ''Θύμα'' της έκπληξης αυτής, ο ''φιλόδοξος'' φέτος, ΑΟ Χαλκίς, που γνώρισε την ήττα (1-0) και τον αποκλεισμό, από το Κύπελλο, από την ομάδα της Καστέλλας (Α-2' ΕΠΣΕ), χωρις αμφιβολία, ήταν πολύ ''ανώμαλη προσγείωση'' για τους ''νερατζούρι'', που σίγουρα θα πρέπει ν' αναθεωρήσουν κάποιες απόψεις, για ορισμένα θέματα... Κατά τα άλλα τ' αποτελέσματα, του Σαββάτου, ήταν φυσιολογικά, με τα φαβορί να επικρατούν εύκολα ή δύσκολα... Στο μοναδικό ζευγάρι, που έφερε αντιπάλους, ομάδες της Α-1' ΕΠΣΕ, ο ΠΑΟΚ πιό εύστοχος, κέρδισε 1-0 την Προποντίδα και πήρε το εισιτήριο.
Τ' αποτελέσματα:
*ΒΑΣΙΛΙΚΑ-ΑΡΤΑΚΗ...............................1-2
*ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ Κ.-ΔΟΞΑ ΠΡΟΚ................0-3
*ΛΙΜΝΗ-ΕΝ. ΔΙΡΦΥΩΝ...........................0-6
*ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ................0-3
*ΚΑΣΤΕΛΛΑ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ.........................1-0
*ΤΡΙΑΔΑ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ Ψ............................2-0
*ΠΑΟΚ-ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ.............................1-0
*ΑΥΛΙΔΑ-ΛΗΛΑΣ.....................................1-3
*ΛΗΛΑΝΤΙΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ Ληλαντ..................2-1
*ΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΔΡΟΣΙΑ...............................1-2
*ΕΡΑΠΟΣ-ΕΡΕΤΡΙΑ.................................0-2
*ΜΙΑΟΥΛΗΣ-ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ....................0-2
*ΑΡΤΕΜΙΣ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ.........................1-6
Ο α' γύρος ολοκληρώνεται σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 αγώνες από τους οποίους θα γίνουν οι 11, καθώς η συνάντηση ανάμεσα στους ΚΑΘΕΝΟΥΣ και την ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑ, δεν πρόκειται να γίνει, αφού η Χαλκιδέϊκη ομάδα, ουσιαστικά διαλύθηκε... Έτσι οι Καθενοί, παίρνουν την πρόκριση με 3-0 γκόλ.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ των εκπροσώπων της ΕΥΒΟΙΑΣ στη Δ' ΕΘΝΙΚΗ...


Κάνετε κλίκ ΕΔΩ.....................................................

***ΑΕ Χαλκίδα: Θολό το τοπίο...
Καμία πληροφόρηση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, για το τι θα κάνει η ομάδα. Δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, όμως από εκεί και πέρα τίποτα άλλο...

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Μιά οφειλόμενη απάντηση...

Κάποιοι έγραψαν για μας...
"Είμαστε σίγουροι κάποιοι από τους φιλάθλους του ΑΟ Χαλκίς, παρασύρθηκαν από ανεύθυνες θέσεις και σχόλια, που διοχετεύθηκαν σκόπιμα για να δημιουργήσουν αναταραχή".
Από πότε είναι ανεύθυνες οι απόψεις και οι θέσεις των απλών φιλάθλων;
Όλοι οι φίλαθλοι θα λένε την γνώμη τους. Πάνε οι εποχές που ασελγούσαν κάποιοι στην ιστορία του ΑΟΧ και οι φίλαθλοι δεν μιλούσαν. Σας ενοχλεί έτσι; Κάποιοι θέλουν να μας κλείσουν το στόμα και να ξαναγίνουμε ανενεργοί φίλαθλοι όπως ήμασταν παλιά.
Και για ποια σκοπιμότητα μιλάτε; Εμείς δεν είμαστε ούτε ρουφιάνοι, ούτε τσιράκια κανενός και δεν έχουμε καμία σκοπιμότητα.
Ασχοληθείτε εσείς με την ΑΕΧ, τα Λουκίσια, και τα Ψαχνά και αφήστε τους φιλάθλους του ΑΟΧ να έχουν τη γνώμη τους.
Η σιγουριά σας μάρανε….
Αυτό διαβάσαμε στη σελίδα των φιλάθλων του ΑΟΧ. Και φυσικά το σχόλιο, (με κόκκινη σήμανση), αυτό αφορούσε την δημοσίευσή μας σχετικά με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ στην συνέντευξή του. Είδε κανείς πουθενά ν' αναφέρουμε ότι έχουν ανεύθυνες απόψεις και θέσεις οι φίλαθλοι; Είδε κανείς να κατηγορούμε τους φιλάθλους του ΑΟΧ για σκοπιμότητα; Εμείς μιλάμε για κάποιους που λειτούργησαν με σκοπιμότητα και με στόχο την αναταραχή! Είναι ξεκάθαρα αυτά που γράφουμε, λίγο διάβασμα με προσοχή δεν βλάφτει... Ψάξτε αλλού για ''εφιάλτες'', ψάξτε ποιοι σας έβριζαν, πριν λίγο καιρό στις καφετέριες της παραλίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: ''ποιος ΑΟΧ μωρέ, άντε μας έχουν πρήξει τα ...... και αυτοί...'' και άλλα παρόμοια σχόλια. Το ωραίο; αυτοί τώρα έχουν ''αγκαλιάσει'' (!!!) τον ΑΟΧ και κάνουν τάχα τους ''Ηρακληδείς'' της ομάδας, μπάς και πέσει κανένα κόκκαλο να το ''γλείψουν''. Και φυσικά μην παρερμηνεύσετε πάλι τα γραφόμενά μας, δεν είναι οι φίλαθλοι του ΑΟΧ αυτοί στους οποίους αναφερόμαστε... Και βέβαια έχουν γνώμη και άποψη οι φίλαθλοι και αυτή είναι σεβαστή, ψάξτε κάπου αλλού για ασέβεια στη γνώμη σας. Φυσικά είναι υποχρέωσή μας να ασχολούμαστε περισσότερο, με τα Λουκίσια και τον Ηρακλή Ψ. (και την ΑΕΧ αν κατέβει στο πρωτάθλημα), γιατί ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Ο ΑΟ Χαλκίς δυστυχώς εκεί τον κατάντησαν κάποιοι (και κάποιοι με αξιέπαινες προσπάθειες, προσπαθούν να τον ανεβάσουν πάλι ψηλά), στην ανυπαρξία και την απαξίωση Στην Α-1 που αγωνίζεται λοιπόν θα τον σεβόμαστε και θ' αναφερόμαστε όπως στις άλλες ομάδες και ισότιμα.Μακάρι να ξεφύγει από τα στενά τοπικά όρια και να πάει πολύ πιο ψηλά, εκεί που αξίζει να υπάρχει ομάδα της Εύβοιας. Και να ξέρετε ότι η αγωνία όλων των φιλάθλων, της Εύβοιας, είναι να δούνε και πάλι κάποια ομάδα, ψηλά και να τη καμαρώνουν. Θα είναι ο ΑΟ Χαλκίς; Μπράβο του, να το δούμε όμως... Αυτά και τέλος, για τον απλό λόγο ότι εμάς μας ενδιαφέρει το καλό και η πρόοδος του ποδοσφαίρου στο νομό μας και όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις μόνο κακή υπηρεσία προσφέρουν, στον σκοπό αυτό και ''ρίχνουν το νερό στον μύλο'' αυτών που χαίρονται και επωφελούνται, από τέτοιες καταστάσεις. Ψάξτε το λίγο και θα δείτε ότι έχουμε δίκιο.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ ΓΙΑΝΝΗΣ Π΄΄ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY Μιλά για όλους και για όλα στην ΄΄Α-Ε΄΄









Σε λίγες μέρες ξεκινά και επίσημα η νέα αγωνιστική περίοδος 2009-10. Η ΕΠΣΕ όπως κάθε χρόνο έχει κάνει πρόωρα τον προγραμματισμό της, έτσι ώστε όλα να ξεκινήσουν και να προχωρήσουν ομαλά και όπως πρέπει. Θεωρήσαμε σκόπιμο λοιπόν καθώς όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία, να έχουμε μια κουβέντα με τον πρόεδρο της ΕΠΣΕ Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Είναι γεγονός ότι ο πρόεδρος έκανε δεκτή αμέσως την πρότασή μας και μας δέχτηκε στην επιχείρησή του, διαθέτοντας αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο του, γι αυτή τη συνέντευξη – συζήτηση.

Ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, μας απάντησε σε όλα με ειλικρίνεια και χωρίς περιστροφές, διευκρίνισε πολλά πράγματα, αλλά και είπε την άποψή του για ακόμα περισσότερα.

Α-Ε: Αναδιαρθρώσεις των τοπικών μας κατηγοριών. Με ποιο σκεπτικό έγιναν και που στοχεύουν. Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα στις εξελίξεις.

Γ.Π: Η Εύβοια χιλιομετρικά καλύπτει 4 νομούς, Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Μαγνησία. Είχαμε λοιπόν υπερσυγκέντρωση στη περιοχή Χαλκίδας και ανάγκη για 2 ομίλους, αλλά ταυτόχρονα έναν στο Βορά και έναν στον Νότο, έτσι γίνεται η κατανομή των ομάδων. Για να γίνει όμως η κατανομή ισομερής, η σκέψη μας ήταν να είναι Βοράς- Νότος. Το ένα είναι αυτό. Άλλη μία παράμετρος είναι το ότι στη περιοχή Χαλκίδας υπάρχουν 24 ομάδες και προσθέτοντας σε αυτές τις ομάδες του Ληλαντίου, των Μεσαπίων της Αρτάκης και της Δίρφυς , καταλαβαίνεται γιατί τεράστιο όγκο μιλάμε. Δεν διαφωνούμε να υπάρχουν ομάδες, αυτές όμως να είναι σοβαρές και οργανωμένες σωστά. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ομάδες του ενός ανθρώπου, που ξυπνά στις 9 το πρωί την Κυριακή και πάει να παίξει μπάλα στις 10! Δεν εξυπηρετεί το ποδόσφαιρο τέτοια κατάσταση. Δεν λέμε στις περιπτώσεις αυτές να διαλύσουν την ομάδα, τους λέμε και πραγματικά αυτό θα θέλαμε, να πάει η μια ομάδα με την άλλη να συνενωθούν να φτιάξουν ισχυρή διοίκηση, να οργανωθούν σωστά να φέρουν παιδιά στα γήπεδα και γενικότερα έτσι μπορούν να γίνουν πιο αξιόπιστα και πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα. Αυτό ήταν το σκεπτικό μας και έτσι προχωρήσαμε. Αρχικά δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στην Α1 που είναι και ο καθρέφτης μας αυξήσαμε τον αριθμό των παικτών κάτω των 20 χρονών σε 3, βλέποντας μακρύτερα. Και γιατί; Το θέμα είναι απλό, η αμέσως επόμενη κατηγορία απαιτεί υποχρεωτικά 4 ποδοσφαιριστές, κάτω των 20 ετών, έτσι πιστεύω ότι προετοιμάζουμε, κατά κάποιο τρόπο τις ομάδες για την κατηγορία αυτή. Σκεφτήκαμε να εφαρμόσουμε το μέτρο αυτό και για τις άλλες κατηγορίες, σκέψεις πάνω στο θέμα αυτό υπάρχουν πολλές και τις δουλεύουμε. Αν προχωρήσει το θέμα με τους 3 μικρούς, έχει καλώς, αν όχι μπορούμε να το αλλάξουμε. Όσον αφορά τη νέα διάρθρωση των κατηγοριών, θα δούμε πώς θα λειτουργήσει με αυτή τη μορφή φέτος, θα συζητήσουμε στο τέλος με τους παράγοντες, θα πούμε τα δικά μας συμπεράσματα και θα μας πουν τις δικές τους διαπιστώσεις και μέσα από αυτά όλα, θα δούμε αν χρειάζονται κάποιες αλλαγές ή βελτιώσεις. Υπάρχει σκέψη να γίνει η Α2 ένας όμιλος. Βέβαια τώρα φαινόμαστε ότι στην Α΄ κατηγορία είχαμε 3 ομίλους και η επιχορήγηση που παίρνουν οι ομάδες είναι αυτή της Α΄(δηλ. 3.00Οευρώ). Στόχος η Γ΄ κατηγορία να γίνει δυνατή και να γίνονται εκεί κύρια πρωταθλήματα υποδομής. Όλα αυτά βέβαια, δεν θα γίνουν από την μία ημέρα στην άλλη απαιτείται χρόνος και πιστεύουμε να υλοποιηθούν σ΄ένα βάθος 5ετίας. Θέλουμε την Α-2 να γίνει και αυτή πολύ δυνατή, με τις ομάδες, να είναι οργανωμένες και με ισχυρές διοικήσεις, που θα ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις, όχι δεν θέλουμε προχειρότητα και τσαπατσουλιές. Το παράδειγμα του Πισσώνα που είδατε και εσείς να έρχεται μετά τη κλήρωση του κυπέλλου να δηλώσει συμμετοχή είναι παράδειγμα προς αποφυγή και αυτά θέλουμε να λείψουν. Μέρες τώρα τους παρακαλούσαμε να φέρουν τη δήλωση συμμετοχής, τους κρατάγαμε αριθμό πρωτοκόλλου μέχρι την ώρα της κλήρωσης. Δυστυχώς όμως αδιαφόρησαν ήρθαν μετά την κλήρωση, και όπως είναι φυσικό δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, έπρεπε να συμφωνήσουν τα σωματεία, που σημειωτέον είχαν φύγει, για νέα κλήρωση. Και το οξύμωρο είναι ότι για αυτή τη κατάσταση θα ρίξουν ευθύνες στη Ένωση ότι δεν δέχθηκε την αίτηση…

..Α-Ε: Η ιστορία όμως αυτή με τους ‘’μικρούς’’ έχει δημιουργήσει, μια νέα τάξη πραγμάτων, όπου κυριολεκτικά γίνεται ‘’εμπόριο’’ με τους μικρούς σε ηλικία παίκτες. Από τη μια μεριά οι ομάδες που τους έχουν ανάγκη και από την άλλη, οι ομάδες που τους έχουν και οι πατεράδες πολλές φορές, που νομίζουν ότι έχουν ‘’ τη κότα που κάνει το χρυσό το αυγό’’….Κάπου αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει…

Γ.Π.: Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ, ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου, με αυτό που γίνεται. Δεν συμφωνώ ο Ηρακλής Ψαχνών, τα Λουκίσια και η ΑΕ. Χαλκίδα, που είναι στη Δ΄ Εθνική να αιμορραγούν οικονομικά για να πάρουν τους απαιτούμενους ‘’μικρούς’’ . Το σκεπτικό αυτό των υποχρεωτικών ‘’μικρών’’ είναι το να υπάρχουν και να βγάζουν οι ομάδες δικούς τους παίκτες, γηγενείς όπως λέμε, και σε καμία περίπτωση να πηγαίνουν να πληρώνουν για τους ‘’μικρούς’’ ποσά πολύ μεγαλύτερα, από τους μεγάλους. Το θέμα αυτό απασχολεί έντονα την ΕΠΟ, οι παράγοντες της Δ΄ Εθνικής αιμορραγούν, μιλάμε για πακτωλό χρημάτων, σε σημείο να καταστρέφονται οικογένειες. Σαν μέλος της επιτροπής της Δ΄ Εθνικής, σας λέω ότι το θέμα, μας έχει απασχολήσει και μας απασχολεί συνεχώς, υπάρχουν προτάσεις, πιστεύουμε ότι σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφέρουσες λύσεις.

Α-Ε : Είναι η 3η χρονιά, από τότε που κάνατε σημαντικές αλλαγές στον θεσμό του κυπέλλου. Πιστεύεται ότι έχουν ‘’πιάσει τόπο’’; Προχωράει καλύτερα τώρα ο θεσμός;

Γ. Π : Πιστεύουμε και αυτό είναι αποδεκτό από όλους ότι τα τελευταία χρόνια, ο θεσμός του κυπέλλου, έχει αναβαθμιστεί πλήρως και έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Στον σχεδιασμό μας για το κύπελλο, έχουμε και άλλες σκέψεις, πού θα αυξήσουν το ενδιαφέρον του θεσμού καθώς αυτός είναι ο στόχος. Η διοργάνωση του κυπέλλου είναι μια γιορτή, έτσι την βλέπουμε και πάνω σ΄αυτό δουλεύουμε, έτσι που να γίνεται όλο και πιο ελκυστικός ο θεσμός.

Α – Ε : Πιστεύετε ότι εξυπηρετεί να είναι προκαθορισμένη όλη η κλήρωση του κυπέλλου, αλλά και ορισμένες ημερομηνίες, διεξαγωγής των αγώνων μέχρι και τα ημιτελικά. Έχετε υπολογίσει και τους απρόβλεπτους παράγοντες;

Γ. Π. : Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, πιστεύουμε απόλυτα στον προγραμματισμό. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τις τύχες της Ένωσής μας, προγραμματίζουμε τα πάντα, θέλουμε οι ομάδες να ξέρουν ακριβώς το αγωνιστικό τους πρόγραμμα, έτσι που να μπορούν και αυτές να προγραμματίζουν τις όποιες δραστηριότητες και υποχρεώσεις τους.

Α- Ε Να πάμε για λίγο και στην Α-2 και πιο συγκεκριμένα στα γήπεδα. Φέτος θα πάει όπως είναι η κατάσταση. Τι προβλέπεται στο άμεσο μέλλον…

Γ. Π. : Όπως ακριβώς το είπατε, φέτος το πρόγραμμα θα κυλίσει όπως έχει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Από την επόμενη όμως αγωνιστική περίοδο, όλες οι ομάδες της Α-2 θα πρέπει να παίζουν υποχρεωτικά σε γήπεδα με χόρτο. Έχουμε ήδη στήλη σε όλους τους Δήμους της Εύβοιας, έγγραφο και τους ενημερώνουμε για το θέμα αυτό σχετικά. Η απόφασή μας είναι οριστική και δεν πρόκειται να υπάρξουν υπαναχωρήσεις και ‘’εκπτώσεις’’, φυσικά το θέμα αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και οι ομάδες και θα πρέπει από την πλευρά τους να πιέσουν τις δημοτικές αρχές να ενεργοποιηθούν στο θέμα αυτό των ‘’πράσινων γηπέδων’’ σοβαρά και άμεσα. Οι ομάδες θα πρέπει πέρα από το θέμα του χλοοτάπητα, να δώσουν από τώρα μεγάλη προσοχή στο θέμα αποδυτήρια και υγιεινή των αποδυτηρίων. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, στο οποίο η επιτροπή γηπέδων θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή και δεν θα διστάσει να βγάλει γήπεδα ακατάλληλα αν διαπιστώσει ελλείψεις στα θέματα υγιεινής. Είναι απαράδεκτο και δεν θα επιτρέψουμε να φεύγει μια ομάδα, από τη μια άκρη της Εύβοιας, στην άλλη και οι παίκτες να μη βρίσκουν ένα μπάνιο να πλυθούν μετά τον αγώνα ή να μην υπάρχουν αποδυτήρια να μπορέσουν να αλλάξουν και να προστατευτούν από το κρύο, την βροχή ή τον ήλιο οι ποδοσφαιριστές. Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι τα πράγματα, τα τελευταία χρόνια, όλο και βελτιώνονται προς το καλύτερο, όμως θα πρέπει συνεχώς να γίνονται οι απαραίτητες βελτιώσεις και εκσυγχρονισμοί και για το λόγο αυτό είμαστε πάντα σε εγρήγορση.

Α-Ε Δηλαδή η απόφασή σας για τα γήπεδα είναι οριστική και αμετάκλητη; Τόσο για την Α-1 όσο και για την Α-2; Τι θα γίνει αν στον Δήμο δεν υπάρχει γήπεδο με χλοοτάπητα;

Γ. Π.: Αυτό είναι ντε-φάκτο. Έχουμε ασκήσει και ασκούμε πιέσεις συνεχώς προς τους Δήμους και είναι γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό υπάρχει ανταπόκριση και όπως διαπιστώνετε όλο και περισσότερα γήπεδα με χλοοτάπητα βλέπουμε κάθε χρόνο. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το γήπεδο, είναι μια λύση και αυτό. Βέβαια, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, λόγω των αποστάσεων και της ιδιομορφίας του νομού μας. Πέρα από αυτά η απόφασή μας είναι οριστική και αμετάκλητη, αν θέλουμε πρόοδο και εξέλιξη στο ποδόσφαιρο, εδώ στην Εύβοια, πρέπει συνεχώς να φροντίζουμε, ανάμεσα στα άλλα και την βελτίωση των εγκαταστάσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει σε ‘’ξερό’’ γήπεδο, ομάδα της Α2 από την νέα αγωνιστική περίοδο (2010-10). Αν δεν υπάρχει γήπεδο με χλοοτάπητα, όπως προβλέπεται, στον Δήμο, τότε η όποια ομάδα, θα υποχρεωθεί να πάει να παίξει, στο πλησιέστερο γήπεδο με χλοοτάπητα, ή αν είναι εφικτό (χιλιομετρικά) στο Αθλητικό Κέντρο.

A-E: θέματα διαιτησίας, η ΕΔ/ΕΠΣΕ παραμένει η ίδια; Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές; Πώς αντιμετωπίζει η ΕΠΣΕ το θέμα.

Γ.Π.: Η επιτροπή παραμένει η ίδια, είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον Βασίλη Καρατζά, ο οποίος όμως στην πορεία, λόγω φόρτου (συνδικαλιστικά στο Δήμο Χαλκίδας) δεν μπορούσε να συνεχίσει. Εμείς θέλαμε πρόεδρο να είναι συνεχώς κοντά στην ΕΠΣΕ, έτσι μπορεί να τον στεναχωρήσαμε λίγο, αλλά έπρεπε να τον αντικαταστήσουμε. Τον διαδέχτηκαν οι Γιάννης Φωτίου, Γιώργος Αδάμ και Λευτέρης Φανός, τρία αξιόλογα παιδιά, με τα οποία συνεργαζόμαστε άψογα. Θα πρέπει να αναφέρω ότι η συνεργασία με τον Σύνδεσμο είναι πολύ καλή και προχωράμε. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει ένα Διεθνές σεμινάριο Διαιτησίας, υπό την αιγίδα της Ένωσης, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Σ.Δ.Π.Ε. ο κ. Κ. Πριόνας , προχωρά όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, για την οργάνωση του Σεμιναρίου, καθώς εμείς δεν γνωρίζουμε καλά αυτά τα θέματα.

Α-Ε: η ‘’λειψανδρία’’ διαιτητών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σας απασχολεί; Τι γίνεται με αυτό το θέμα.

Γ.Π.: Τα τελευταία 3 χρόνια, ο ΣΔΠΕ, προς τιμήν του κάνει πολλές και συστηματικές προσπάθειες σε αυτό τον τομέα. Τα 3 λοιπόν αυτά χρόνια ο Σύνδεσμος έχει κάνει 3 σχολές, από τις οποίες, έχουν βγει αρκετοί νέοι και αξιόλογοι διαιτητές. Βέβαια το πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπειριών, όμως σιγά- σιγά και αυτό αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά.-

Α-Ε: Φέτος ακούστηκαν κάποιες ‘’ φωνές’’ γράφτηκαν κάποια πράγματα για διαιτησίες, για πρωταθλήματα μας, τι έχετε να πείτε για αυτό;

Γ.Π.: Χωρίς αμφιβολία, δεν υπάρχει διαιτητής αλάνθαστος. Όπως κάνει λάθη ο ποδοσφαιριστής, όπως κάνει λάθη ο προπονητής ή οι παράγοντες, έτσι και οι διαιτητές κάνουν λάθη. Αλλά στο ποδόσφαιρο όλη η ομορφιά είναι ότι υπάρχει κύρια ο ανθρώπινος παράγοντας, που ενεργεί χωρίς την παρέμβαση τεχνητών μέσων. Πιστεύω ότι τα λάθη είναι λάθη ανθρώπινα χωρίς σκοπιμότητα και από λάθος εκτίμηση ή αντίληψη. Βέβαια το απρόβλεπτο πάντα υπάρχει, όμως η Ένωση είναι πάντα σε εγρήγορση όπως και η ΕΔ και επιλαμβάνονται, άλλωστε στην ιστοσελίδα της Ένωσης, θα έχετε δει συχνά ότι, εκτός από τις τιμωρίες παικτών, προπονητών, παραγόντων και ομάδων υπάρχουν και τιμωρίες διαιτητών για λάθη που διαπιστώθηκαν ότι έγιναν. Πιστεύω πάντως ότι υπάρχει μεγάλη βελτίωση στον τομέα της αξιοπιστίας της Ευβοϊκής διαιτησίας. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος ,από την διαιτησία που συνεχώς βελτιώνεται.

Α-Ε: Παράγοντες- ποδοσφαιριστές-προπονητές-ομάδες, επεισόδια-τιμωρίες. Τι γίνεται με τους παρατηρητές την εντοπιότητα;

Γ.Π.: Από την στιγμή που η αστυνομία έφυγε από τα ερασιτεχνικά γήπεδα, σίγουρα ήταν κάτι πρωτόγνωρο και που χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για ν’ αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα. Το μεγάλο βάρος έπεσε στους παρατηρητές αγώνα και στους διαιτητές. Πιστεύω ότι η βία και οι άσχημες καταστάσεις, έχουν μειωθεί και μειώνονται, συνεχώς και δραστικά. Είναι πολύ σημαντικό θέμα αυτό που θίξατε, είναι ένα πρόβλημα που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίζουμε, όσο γίνεται καλύτερα. Δυστυχώς το θέμα το ότι κάποιοι παρατηρητές αντιμετωπίζουν, διάφορες άσχημες καταστάσεις επηρεασμένοι, από την εντοπιότητά τους, το έχουμε διαπιστώσει, αρκετές φορές από άλλες μαρτυρίες που συλλέγουμε. Φυσικά όταν υπάρχουν σοβαρά γεγονότα, επιλαμβανόμαστε και φυσικά τους επιλήσμονες παρατηρητές αποφεύγουμε να τους χρησιμοποιούμε πάλι.- Εδώ όμως και ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις αυτός που είναι ‘’σύμμαχος’’ της Ένωσης είναι ο διαιτητής. Αν λοιπόν ο διαιτητής είναι σωστός και αυστηρός τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ούτε εμείς ούτε οι ομάδες. Σαν ένωση, για να βελτιώσουμε αυτό το πράγμα, έχουμε αποφασίσει, πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, να καλέσουμε μια συγκέντρωση που θα γίνει σε κάποιο ξενοδοχείο και θα συμμετέχουν, όλοι οι παρατηρητές και οι διαιτητές. Σε αυτή τη συγκέντρωση θα ενημερώσουμε και θα αναλύσουμε σε όλους τα καθήκοντά τους και τι πρέπει να κάνουν για να διεξάγεται ομαλά ένα παιχνίδι. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν, οι παρατηρητές να ήταν όσο το δυνατόν πιο ‘’ανεξάρτητοι’’ και τι θέλω να πω; Να έφευγε ο Βόρειο-Ευβοιώτης προς Χαλκίδα και Ν. Εύβοια και από τη Χαλκίδα προς Βόρεια και Νότια Εύβοια, αλλά και ο Νοτιο-Ευβοιώτης, προς Χαλκίδα και Β. Εύβοια. Όμως αυτό είναι ανέφικτο καθώς τα έξοδα θα ήταν τεράστια και δεν μπορούμε να φορτώσουμε και με άλλο οικονομικό βάρος τους παράγοντες. Θέλουμε παρατηρητές της Ένωσης και όχι των ομάδων, πάνω σε αυτό προσπαθούμε και αυτός είναι ο στόχος μας. Πιστεύω σιγά – σιγά να το καταφέρουμε.

Α-Ε: Ένα μεγάλο και ίσως το πιο σημαντικό θέμα για την Ένωση είναι το θέμα των υποδομών. Σαν παράταξη διανύεται τη 2η τετραετίας σας. Ποια είναι η άποψή σας στο θέμα υποδομής έχουν γίνει βήματα προόδου ή έχουν γίνει άλματα.

Γ.Π.: Έχουν γίνει τεράστια άλματα, το πιστεύω ακράδαντα αυτό και θα το δικαιολογήσω. Είναι γενική ομολογία και αναγνωρισμένο πανελλήνια το ότι είμαστε μέσα στις 3 πρώτες Ενώσεις στην Ελλάδα, από πλευράς διοργάνωσης των πρωταθλημάτων υποδομής. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και εμείς. Στο να φράσουμε σε αυτό το ζηλευτό πραγματικά επίπεδο, αρχικά μας βοήθησε πάρα πολύ η παρουσία και οι τεράστιες εμπειρίες, πάνω στο θέμα αυτό, του δάσκαλου Βαγγέλη Γιαννακουδάκη. Ο δάσκαλος λοιπόν ‘’κουβάλησε’’ εδώ όλη την εμπειρία του από Αθήνα και Πειραιά, στην οργάνωση των πρωταθλημάτων υποδομής. Χωρίς αμφιβολία ένα πολύ δύσκολο έργο, που προχώρησε, με επιτυχία, ο Αντώνης Παπαδάκης, ο Γιώργος Πίσχινας, ο Γιώργος Γεραντώνης και τα άλλα μέλη της επιτροπής, έχουν κάνει και κάνουν πάρα πολύ δουλειά, στο θέμα της διοργάνωσης των πρωταθλημάτων υποδομής στην Εύβοια. Αυτή η δουλειά είναι πάρα πολύ μεγάλη, η διοργάνωση των πρωταθλημάτων υποδομής, είναι το ίδιο σοβαρή και ισόποση με τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων στις μεγάλες κατηγορίες. Έχουμε δώσει το δικαίωμα στις ομάδες Α-1, στις ομάδες των υποδομών, να χρησιμοποιούν ποδοσφαιριστές, από ομάδες του ίδιου Δήμου, οι ιδιαιτερότητες και οι οδικές δυσκολίες του νομού μας , επέβαλαν αυτή την απόφαση.-΄ Κατά την άποψή μου η μεγαλύτερη επιτυχία στη μέχρι τώρα θητεία μας στην ΕΠΣΕ είναι ακριβώς τα πρωταθλήματα υποδομής.

Α.Ε: Μικτές ομάδες παίδων και Νέων της Εύβοιας. Χωρίς αμφιβολία, αυτές είναι ο καθρέφτης, από τη δουλειά που γίνεται στα πρωταθλήματα υποδομής. Τι γίνεται φέτος, αλλάζει κάτι;

Γ.Π.: Αυτή τη στιγμή οι ομάδες μας είναι χωρίς προπονητές. Η επιτροπή των Μικτών, συζητά δέχεται προτάσεις και σύντομα πιστεύω θα μας προτείνει τις επιλογές της για τη θέση των προπονητών των Μικτών ομάδων μας. Οι Μικτές μας τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει άλματα προόδου και επιτυχιών. Βέβαια κάθε φορά όλα εξαρτώνται από το έμψυχο υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι προπονητές μας. Και στη συγκρότηση όμως των Μικτών μας, χωρίς αμφιβολία υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, οι μεγάλες αποστάσεις, που υπάρχουν στο Νομό μας, είναι ανασταλτικός παράγοντας καθώς τα παιδιά , θα πρέπει να ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στους δρόμους και σε βάρος του φόρτου των μαθημάτων που έχουν. Υλικό δεν χωρά καμιά αμφιβολία υπάρχει και μάλιστα πάρα πολύ καλό και με μεγάλο ταλέντο. Το δυστύχημα είναι ότι η Εύβοια, δεν έχει μία μεγάλη ομάδα, σε επαγγελματική κατηγορία για να απορροφήσει αυτά τα ταλέντα. Υπολογίστε πόσα παιδιά, αυθεντικά ταλέντα, έχουν φύγει από την Εύβοια τα τελευταία χρόνια, πραγματική ‘’αιμορραγία’’ ταλέντων. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην μπορούμε να τους έχουμε εδώ και κατά συνέπεια στις Μικτές μας. Δυστυχώς το ξανά είπα δεν έχουμε μια μεγάλη ομάδα, την ομάδα-φάρο όπως την αποκαλώ εγώ, να αξιοποιήσει αυτά τα ταλέντα.

Α-Ε: Το θέμα που απασχόλησε και απασχολεί τον φίλαθλο κόσμο, είναι το σήριαλ του τι θα γίνει με την Α.Ε. Χαλκίδα, θα συγχωνευτούν με τον Α.Ο Χαλκίς; Υπήρχε αυτή η δυνατότητα;

Γ.Π.: Για μένα δεν υπάρχει Α.Ε. Χαλκίδα, δεν υπάρχει Α.Ο Χαλκίς! Για μένα υπάρχει μόνο η Χαλκίδα, αν είναι ‘’Ε’’ (ΑΕΧ) ή ‘’Ο’’ (ΑΟΧ), δεν λέει τίποτα. Το καλό θα ήταν αυτές οι ομάδες να ήταν μία. Από την πλευρά μας, σαν Ένωση κάναμε τα πάντα, προς αυτή την κατεύθυνση, δυστυχώς υπήρχε άρνηση και όλα έπεσαν στο κενό. Χθες (Τρίτη 4/8/09) με πήραν από τον Α.Ο Χαλκίς, τηλέφωνο και μου είπαν ότι οριστικά δεν γίνεται τίποτα. Δεν ήθελαν, μέσα από κάποιες διαδικασίες, η ομάδα να φύγει από το τοπικό και να παίξει στη Δ΄Εθνική. Προσωπικά, σαν πρόεδρος και με βάση τις γνωριμίες και την εκτίμηση που έχει η διοίκηση της ΕΠΟ, στην Ένωσή μας είχα εξασφαλίσει τα πάντα. Και νομική κάλυψη, από νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, τον κ. Κουρίδη, ο οποίος μας έδειξε τον δρόμο, αλλά και η μεταφορά των ποδοσφαιριστών από την μία ομάδα στην άλλη ήταν εξασφαλισμένη. Για όλα αυτά βέβαια χρειάζονταν κάποιες ενέργειες να γίνουν. Η σχέση που έχω προσωπικά στην ΕΠΟ και την ηγεσία της, ήταν η εγγύηση για όλα αυτά που χρειάζονταν. Δεν ξέρω τι κυκλοφορεί, τι δικαιολογίες λέγονται και τι ανεύθυνα ο οποιοσδήποτε ισχυρίζεται, εγώ ξέρω να λέω ότι ο κος Παπαθεοδώρου, ο κος Γιαμπουράς, ο κος Ζώης και ο κος Πίγκος, από την διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς και με τους οποίους είχα μιλήσει επανειλημμένα ήταν θετικοί, προς αυτή την κατεύθυνση και αυτή τη λύση. Το τι ακολούθησε και το τι έγινε ή το τι μεσολάβησε δεν μπορώ να ξέρω. Οι κύριοι που προανέφερα ήταν θετικοί προς αυτή τη λύση, μάλιστα σαν εγγύηση, έχουν παραδοθεί σε μένα όλα τα βιβλία της ΑΕ Χαλκίδας, για να προχωρήσει αυτό το θέμα. Δυστυχώς χθες (Τρίτη) ο κος Παπαθεοδώρου όπως είπα, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι δεν γίνεται τίποτα και ότι θα προχωρήσουν όπως είναι, σαν ΑΟ Χαλκίς, μου είπαν κάποιες δικαιολογίες, όμως εγώ δεν ξέρω . Οι ίδιοι, αυτοί που πήραν αυτή την απόφαση, αυτοί πρέπει να την δικαιολογήσουν, με σοβαρά επιχειρήματα. Εμείς σαν Ένωση το επαναλαμβάνω είχαμε ετοιμάσει και εξασφαλίσει τα πάντα. Δυστυχώς ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την Χαλκίδα, που και πάλι χάθηκε, μάλιστα όλα έπρεπε να γίνουν πιο νωρίς. Εγώ δεν γνωρίζω τους λόγους, το επαναλαμβάνω, ρωτήστε τους ίδιους να σας πουν.-

Α.Ε.: Στα άλλα θέματα που βρίσκεται η Ένωση; Ενωσιακό γήπεδο, φόρτος δουλειάς στην ΕΠΣΕ, τηλεϊατρείο, γραφεία.

Γ.Π.: Το Ενωσιακό κέντρο, θα είναι τελειοποιημένο για μένα όταν γίνει και ασφαλτόστρωση του δρόμου. Σίγουρα είναι πολλά να γίνουν ακόμα στους χώρους του Αθλητικού μας Κέντρου, διαμόρφωση γραφείων, χώρων αρχείων της ΕΠΣΕ, χώρων συνεδριακών και τελειοποίηση των υπολοίπων γηπέδων . Όμως αυτή τη στιγμή το ζητούμενο και επείγον, είναι η ασφαλτόστρωση της πρόσβασης προς το ΑΚ, από τον κεντρικό δρόμο. Χωρίς αμφιβολία ο φόρτος εργασίας που διεκπεραιώνεται από την Ένωση, είναι τεράστιος και συνεχώς αυξάνεται και οι απαιτήσεις είναι πολλές. Βέβαια έχουμε κάνει άλματα, στο θέμα της μηχανοργάνωσης τα τελευταία χρόνια και συνεχώς βελτιωνόμαστε, στον τομέα αυτό. Οι τρείς κοπέλες, υπάλληλοι της Ένωσης, είναι ικανότατες και κυριολεκτικά, παίζουν στα δάκτυλά τους, όλα τα θέματα, ενώ φέρνουν σε πέρας, όλο τον φόρτο εργασίας που υπάρχει, με απόλυτη επιτυχία. Θα πρέπει όμως να κάνω ιδιαίτερη αναφορά, στην Διευθύντρια, της ΕΠΣΕ την κα Βάσω Ηλία, η οποία με την 30χρονη παρουσία και εμπειρία της, είναι εγγύηση για μας και θα πω χαρακτηριστικά, για την αξία της σαν άνθρωπο και σαν υπάλληλο, ότι όσο έχουμε την Βάσω, εκεί στην Ένωση, όλοι ‘’κοιμόμαστε’’ ήσυχοι. Για το θέμα των γραφείων της ΕΠΣΕ, υπάρχει σχεδιασμός, αλλά και πολλές σκέψεις, για εφικτές λύσεις. Τα κύρια και άνετα γραφεία της ΕΠΣΕ, όπως έχουμε ξαναπεί θα οργανωθούν στους χώρους του Αθλητικού Κέντρου. Μέσα στην πόλη της Χαλκίδας, θα υπάρχουν γραφεία, για την διεκπεραίωση των διαφόρων εργασιών της Ένωσης και για νε εξυπηρετούνται, οι παράγοντες. Πιστεύουμε ότι τώρα, με την εξομάλυνση, των σχέσεων ΕΠΟ-Πολιτείας και το οικονομικό, οδεύει προς την λύση του, καθώς έχουν ήδη αρχίσει να εισρέουν χρήματα, στα ταμεία της ΕΠΟ και κατά συνέπεια και προς εμάς τις Ενώσεις, μέλη της, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε, στην υλοποίηση, του στόχου μας για απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων. Το τηλεϊατρείο, ήταν μια μεγάλη επιτυχία και κατάκτηση, σ’ αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Τα μηχανήματα, όλα τα μεταφέραμε στο Αθλητικό Κέντρο και εκεί διαμορφώνεται, αίθουσα όπου θα εγκατασταθούν μόνιμα. Μέχρι όμως εκεί, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε τίποτα, για την εγκατάστασή του, αν προηγούμενα, η Πολιτεία και η ΕΠΟ, δεν ανάψουν το ‘’πράσινο φώς’’, ότι θα λειτουργήσει κανονικά. Είναι ένα σπουδαίο, σημαντικό και καίριας σημασίας, έργο, όμως όπως λειτουργούσε, σε καμία περίπτωση, δεν με ικανοποιεί, δεν με καλύπτει, ούτε σαν άνθρωπο, ούτε σαν πρόεδρο της ΕΠΣΕ. Η ‘’κάρτα υγείας’’ είναι κάτι σπουδαίο και αναγκαίο, όμως αν δεν πάρουμε εγγυήσεις, ότι θα δουλεύει σωστά και όχι ‘’part-time’’, όχι να περνά όποιος θέλει από εκεί, αλλά να είναι υποχρεωτικό, για όλους τους ποδοσφαιριστές, δεν πρόκειται να το λειτουργήσουμε. Να υπάρχει υπαλληλικό προσωπικό, γιατροί και ότι χρειάζεται για την σωστή και ομαλή λειτουργία του, όχι στο πόδι και περιστασιακά…

Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης-συζήτησης με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Εύβοιας, Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Τα ποδοσφαιρικά θέματα που απασχολούν το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο, είναι πολλά και συζητήσιμα πάντα. Χωρίς καμιά αμφιβολία, τόσο ο πρόεδρος, όσο και οι σύμβουλοί του, αλλά και το υπαλληλικό προσωπικό, μοχθούν και δουλεύουν, με πολύ μεράκι πάνω στα θέματα οργάνωσης και προόδου του ποδοσφαίρου στο νομό μας. Η διοίκηση της ΕΠΣΕ έχει ιδέες, έχει θέληση, έχει προγραμματισμό, ‘’αφουγκράζεται’’ τον κόσμο και το κυριότερο, ‘’ακούει’’ πάντα , ιδέες και προτάσεις που γίνονται. Πιστεύουμε ότι η συνέντευξη-συζήτηση, αυτή θα προκαλέσει αρκετές συζητήσεις, εμείς εδώ στην ‘’Α-Ε’’ περιμένουμε τις απόψεις σας, τις κριτικές σας, τις ιδέες σας και τη θέση σας πάνω σε όλα. Στο e-mail: evchal@yahoo.gr περιμένουμε, την δική σας γνώμη.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΛΟΥΚΙΣΙΑ: ΣΟΚ με τον Βαγγ. Γίγα, αποκτήθηκε ο Τσούρτης, αναχώρησε η ομάδα...



















***ΣΟΚ με τον ΒΑΓΓ. ΓΙΓΑ!
Η ατυχία του αρχηγού της ομάδας των Λουκισίων Βαγγέλη Γίγα, δεν έχει τελειωμό! Η έναρξη της περσινής αγωνιστικής περιόδου, τον βρήκε να χάνει ένα μέρος, μικρό έστω, της προετοιμασίας, λόγω τροχαίου ατυχήματος! Φέτος όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον αρχηγό, γρήγορη ανανέωση της συνεργασίας με την ομάδα και τετράγερος ξεκίνησε δυνατά και με όρεξη την προετοιμασία Φαίνεται όμως ότι τον αρχηγό, κάποιοι τον ''μάτιασαν'', έτσι στη διάρκεια μιας προπόνησης, μέσα στην εβδομάδα, έγινε σε ανύποπτη φάση η ζημιά! Διάγνωση; Ρήξη Χ-ιαστού στο αριστερό πόδι, ένα πραγματικό ΣΟΚ για όλους, στα Λουκίσια. Ο έμπειρος μέσος αύριο Σάββατο υποβάλλεται σε εγχείρηση και η επιστροφή του αναμένεται σε ένα 5μηνο, περίπου. Το αναπάντεχο αυτό πρόβλημα καλείται τώρα ν' αντιμετωπίσει ο τεχνικός των Λουκισίων, Ντράγκαν Κνέζεβιτς, που ψάχνει για λύσεις για την κάλυψη του νευραλγικού αυτού ''πόστου'' της ομάδας.
Από εμάς ευχές στον φίλο Βαγγέλη Γίγα, για ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, στην χειρουργική επέμβαση και γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα γήπεδα.
***ΘΑΝ. ΤΣΟΥΡΤΗ & Λ.ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ, απέκτησαν τα Λουκίσια! Τον 20χρονο αμυντικό Θανάση Τσούρτη, από τον Ολυμπιακό Χ., απέκτησαν τα Λουκίσια. Χωρίς αμφιβολία ο Ντρ. Κνέζεβιτς, πρόσθεσε στο ρόστερ του, ένα πολύτιμο εργαλείο και με πολλές εμπειρίες, παρά το νεαρό της ηλικίας του, καθώς αγωνιζόταν από πολύ μικρός στην Α' ΕΠΣΕ. Ο Θάνος Τσούρτης, έχει παίξει με μεγάλη επιτυχία, στις Μικτές Παίδων και Νέων της Εύβοιας και με την τελευταία, αναδείχθηκε 3ος πανελληνιονίκης Άλλο ένα μεταγραφικό απόκτημα, για την ομάδα των ''πορτοκαλί'', ήταν ο 18χρονος αμυντικός, Λάμπρος Καρλατήρας, που έπαιζε στην ομάδα του Ληλαντίου. Πρόκειται για αυθεντικό ταλέντο που αναμένεται να προσφέρει πολλά στην ομάδα.
***ΕΛΗΞΕ ΘΕΤΙΚΑ και το ΘΕΜΑ ΑΡΗ ΜΙΤΡΟ!
Με τον καλύτερο και επιθυμητό τρόπο έληξε η υπόθεση του ικανότατου αριστερού μπάκ Άρη Μίτρο, που αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία, την περασμένη αγωνιστική περίοδο στα Λουκίσια, όμως ο παίκτης ήταν δανεικός, από ομάδα της Αθήνας. Έτσι φέτος, μετά τη θετική εισήγηση του τεχνικού της ομάδας Ντράγκαν Κνέζεβιτς, οι διοικούντες κινήθηκαν μεθοδικά και μετά από αρκετά μακροχρόνιες συζητήσεις απέκτησαν τον νεαρό αμυντικό.
***ΣΤΑ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ η ΟΜΑΔΑ...
Σήμερα νωρίς το πρωΐ αναχώρησε οδικώς, για τα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, η ομάδα των Λουκισίων, όπου θα συνεχίσει, στο εκεί αθλητικό κέντρο, την προετοιμασία της, για μια εβδομάδα, αλλά θα δώσει και τα πρώτα της φιλικά παιχνίδια. Στην αποστολή συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, εκτός από τον τραυματία Βαγγ. Γίγα και τον Ζαφειρόπουλο, του οποίου η τύχη ...αγνοείται!

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

''ΧΤΙΖΕΤΑΙ'' ο ΝΕΟΣ & ΝΕΑΝΙΚΟΣ ''ΗΡΑ''...



























Φόρεσε και τίμησε, όσο λίγοι, για πολλά χρόνια την ιστορική φανέλα του Ηρακλή Ψ., ενώ την αγωνιστική περίοδο 1994-95, ήταν γυμναστής της ομάδας, φέτος σε μια δύσκολη στιγμή, δεν το σκέφτηκε καθόλου και ανταποκρίθηκε, στην πρόσκληση των ανθρώπων του ''ΗΡΑ'' και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πρόκειται για τον Αντώνη Πριόνα και θα πετύχει και σ’ αυτή τη νέα του προσπάθεια, σαν 1ος προπονητής , σε ομάδα Δ’ Εθνικής, χρόνια συνεργάτης του Γιώργου Λάμπρου, στον Λήλα, σε Δ’ και Γ’ Εθνική, έχει αποκτήσει τεράστιες εμπειρίες, που χωρίς αμφιβολία, θα τον βοηθήσουν να πετύχει . Με τη αμέριστη συμπαράσταση της νέας διοίκησης, της ομάδας, ο Αντ. Πριόνας, ''έχει πέσει με τα μούτρα'', στη δουλειά ετοιμάζοντας τον νέο και νεανικό Ηρακλή Ψ. Σίγουρα φέτος θα δούμε έναν διαφορετικό Ηρακλή και με πολλές απαιτήσεις στην Δ' Εθνική. Αφού με αστραπιαίες ενέργειες, συμπληρώθηκε το ρόστερ της ομάδας, ξεκίνησε η προετοιμασία με εντατικούς ρυθμούς. Το μόνο που απομένει είναι ακόμα μία-δύο προσθήκες, που θα γίνουν για να παρουσιαστεί, ακόμα πιο δυνατός και ποιοτικός ο ''ΗΡΑ''. Η ''Α-Ε'' βρέθηκε σε μια από τις προπονήσεις του Ηρακλή Ψ. και σας παρουσιάζει σχετικό φωτορεπορτάζ, από την προετοιμασία της ''πράσινης'' ομάδας. ΦΩΤΟ: 2-ασκήσεις αποθεραπείας μετά τη σκληρή προπόνηση και το δίτερμα...

3-αποκαμωμένοι οι παίκτες από την προσπάθεια και τη ζέστη...

4-''διπλό'' κέρδος από την απόκτηση του Διαμαντή Αθανασίου, ο νέος παίκτης του ''ΗΡΑ'', είναι γυμναστής και το έργο του Αντ. Πριόνα γίνεται πιό άνετο...

5-υποδείξεις από τον κόουτς

7-αποθεραπεία...

8-αυτοσυγκέντρωση και οδηγίες από τον προπονητή...

Οι επισκέπτες της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ-2

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...
Την γνώμη σας...
Την συνεργασία σας...
Τις απόψεις σας...
Τις θέσεις σας...
Την κριτική σας...
Τις υποδείξεις σας...
...και ότι αφορά
τον Ευβοϊκό αθλητισμό.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....

Επικοινωνήστε με την ''ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ''
a- στο mail: evchal@yahoo.gr
b-στο τηλέφωνο: 6977403753 & 6984621564

Η λίστα ιστολογίων μου