Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Δ' ΕΘΝΙΚΗ: ...αέρινος ''ΗΡΑ'', δεν τα κατάφεραν τα Λουκίσια...

Το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής ξεκίνησε..., από τα 8 παιχνίδια, έγιναν τα εξής 6 (!!!) καθώς ένα ήταν χωρίς αγώνα και ένα άλλο ανεβλήθη!
Η 1η αγωνιστική, βρήκε τον ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών, να πετυχαίνει, επιβλητική και σπουδαία νίκη, που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν η νίκη της πρεμιέρας, με 3-0 επί της ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.
Τα ΛΟΥΚΙΣΙΑ έπαιξαν στο ΚΡΑΝΙΔΙ με την τοπική ομάδα, όμως η τύχη δεν χαμογέλασε στην ομάδα του Ντράγκαν Κνέζεβιτς, έχασε με 2-0 το παιχνίδι, αλλά το πιό σοβαρό και σοκαριστικό ήταν ο τραυματισμός του τερματοφύλακα, της ομάδς Κώστα Μπόλμπαση, για τον οποίο εκφράζονται φόβοι ότι έχει πάθει σοβαρή ζημιά. Ο τραυματισμός αυτός και μάλιστα στο ξεκίνημα, σχεδόν του παιχνιδιού, του Μπόλμπαση, επιρέασε χωρίς αμφιβολία αρνητικά τους παίκτες των ''πορτοκαλί'' και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι, αυτός ο τραυματισμός ήταν η αιτία της ήττας, μαζί με τις σημαντικές απουσίες του Νικ. Ευσταθίου, του Ηλ. Παπαϊωάννου και του Βαγγ. Γίγα. Χωρίς αμφιαβολία ένα σημαητικό κομμάτο του βασικού ''κορμού'' της ομάδας απουσίαζε (Μπόλπασης-Ν. Ευσταθίου-Γίγας-Παπαϊωάννου). Στο 10' ο Ελευθερίου είχε δοκάρι, ενώ στο 40' ο Ντελέκος έχασε πέναλτι!
Τα ΛΟΥΚΙΔΣΙΑ έπαιξαν με τους : Μπόλμπασης (15' Ευτσαθίου Δ.), Λαδόπουλος, Μήτρο, Καραμπάς, Ρωμανός, Μπακλαγής (57' Λουκατζίκος Μ.), Ντελέκος (70' Φρούσσης), Μυλωνάς, Ζαφειρόπουλος, Μπασούκος, Ελευθερίου.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια: Η φιλόδοξη ΘΗΒΑ στραβοπάτησε, στο ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ, όπου υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1, ακριβώς στην εκπνοή του αγώνα. Το νεοφώτιστο ΔΗΛΕΣΙ μπήκε με το ''δεξί'' στη νέα κατηγορία, 1-0, το επίσης νεοφώτιστο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ. Το ΛΟΥΤΡΑΚΙ μετά από δυνατή μάχη κέρδισε 3-2, τον νεοφώτιστο ΠΟΡΟ και ο ΠΕΛΟΠΑΣ Κιάτου, έμεινε στο στείρο 0-0 με την ΜΑΓΟΥΛΑ. Ο αγώνας ΒΡΑΣΙΕΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς στο γήπεδο δεν παρουσιάστηκε, γιατρός αγώνα, με αποτέλεσμα, σωστά, ο διαιτητής να μην ξεκινήσει το παιχνίδι. Τέλος, όλες οι αγωνιστικές, μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος θα είναι ''κουτσουμπές'', καθώς η πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Εύβοιας, ΑΕ Χαλκίδας, δεν κατεβαίνει ν' αγωνιστεί και μηδενίζεται σε όλα τα παιχνίδια της.
Δυστυχώς το ζήσαμε και αυτό το ρεζιλίκι, στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο και ακόμα πιό ...δυστυχώς θα το ζούμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική, κάθε Κυριακή... Ο απόλυτος διασυρμός, ποτέ δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο με ομάδα της Εύβοιας... Μπορεί να κατέβηκαν κάποιες φορές κουτσουρεμένες ή αδύναμες, όμως αγωνίστηκαν με αξιοπρέπεια, μέχρι το τέλος και υποβιβάστηκαν.. ΑΣ ΚΟΙΤΆΞΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ... Αυτό έχει αρκετούς αποδέκτες και ας μην στρουθοκαμηλίζουν κάποιοι...!
***ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ.-ΕΛΕΥΣΙΝΑ.....3-0
Ο Ηρακλής μπήκε από το 1ο λεπτό, δυνατά στο παιχνίδι και περνώντας τα πρώτα (10') αναγνωριστικά λεπτά, κυριάρχησε στο γήπεδο πιάνοντας έναν ...''δαιμονισμένο'' ρυθμό παιχνιδιού, υποχρεώνοντας, τους φιλοξενούμενους στον άχαρο ρόλο του κομπάρσου... Στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα οι ''πράσινοι'' των Ψαχνών! Οι Ελευσίνιοι τα είχαν χαμένα και είχαν πολύ τύχη που το εφιαλτικό γι' αυτούς ημίχρονο, έληξε μόνο με 2-0! Στο 10' ο Σιδηρόπουλος, στο 20' & 35΄ο Σέγκος, στο 24' ο Ανέστης, έχασαν εκπληκτικές ευκαιρίες για γκολ, ενώ στο 25' ένας κεραυνός του Ανέστη, τράνταξε το κάθετο δοκάρι της Ελευσίνας. Μέσα σε αποθέωση άνοιξε το σκορ στο 36', ο πολύπειρος Ψαχνιώτης μέσος Θαν. Μεθενίτης, στο χώρο του κέντρου και από 35 περίπου μέτρα, ''έβαλε στόχο'', ''όπλισε'' και έριξε την ''κανονιά'', πετυχαίνοντας διάνα! Η μπάλα με φοβερή δύναμη πήγε και καρφώθηκε κυριολεκτικά, στο ''παραθυράκι'' της εστίας του εμβρόντητου Ρόκκου, 1-0, ήταν ένα γκολ-ποίημα, χωρίς υπερβολές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι αμέσως μετά, στον πανηγυρισμό ο Θαν. Μεθενίτης, γονάτισε ύψωσε τα χέρια στον ουρανό, μια κίνηση συμβολική, το γκόλ το χάρισε στον πρόωρα αδικακοχαμένο πατέρα του, παλιό άσο του Ηρακλή Ψ. και προπονητή, Γιώργο Μεθενίτη... Στο 44' οι Ψαχνιώτες χτύπησαν πάλι με τους νεοφερμένους! Ο Σιδηρόπουλος, έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Ελευσίνας, εκεί καλά τοποθετημένος ο Αθανασίου με ασύλληπτη κεφαλιά έκανε το 2-0 μέσα σε αποθέωση. Κάπως έτσι έληξε το εφιαλτικό αυτό α' ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους. Στο β' μλερος
Στο β' μέρος το σκηνικό άλλαξε κάπως ο ο ΗΡΑ έδωσε γήπεδο στους Ελευσίνιους και διαφύλαξε, το πολύτιμο 2-0, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι ο αντίπαλός του δεν ήταν τυχαίος. Φροντισε όμως η ομάδα του Αντ. Πριόνα να ''κλειδώσει'' νωρίς το σκόρ και ν' απογοητεύσει τους Ελευσίνιους!
Σ
το 50' ο Βασ. Ανέστης, πεισματάρης κέρδισε την μπάλα, έμεινε όρθιος από τα μαρκαρίσματα, μεταβίβασε στον Μάριο Σέγκο, που ξέφυγε ...πυροβόλησε και 3-0...!
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη το παιχνίδι της πρεμιέρας, στο γήπεδο των Ψαχνών, όπου ο αναγεννημένος και σφριγηλός ''ΗΡΑ'' , μετά από ένα καταπληκτικό α' ημίχρονο και ένα μελετημένο ''συντηριτικό'' β' μέρος, έφτασε στην πρώτη και πολύ σπουδαία νίκη με το εντυπωσιακό 3-0 επί της ''πανάκριβης'' ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (το μπάτζετ της υπολογίζεται τουλάχιζτον 3πλάσιο αυτου, του ''ΗΡΑ'')!
Η σεμνή τελετή έιχε λάβει τέλος! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, όμως η άμυνα των ''πρασίνων'', ήταν πολύ καλά οργανωμένη, παρά την απουσία του πολύπειρου Αντ. Κύρου (1 αγωνιστική ποινή από περασμένη περίοδο). Σε δύο περιπτώσεις ο Θαν Μιχελής (63'-73) έδειξε την κλάση του, πέφτοντας και σώζωντας τον Ηρακλή από περιπέτειες.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αστερής, Καλπακίδης, Κωνσταντόπουλος (Κορίνθου)

ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ.: Μιχελής Α., Σφυρόπουλος (75' Τσοκάνης), Μιχελής Κ., Κουρούπης, Μεθανίτης Α, Σπανός, Αθανασίου (85' Ταψής), Μεθενίτης Στ., Ανέστης, Σέγκος, Σιδηρόπουλος (70' Γκάβαλης).
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: αν αυτός ο Ηρακλής Ψ. συνεχίσει έτσι είναι ικανός για πολύ μεγάλα πράγματα! Ο Αντ. Πριόνας, έχει ''χτισει'' ένα αξιοζήλευτο σύνολο. Καλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, αλληλοκάλυψη, κίνηση, όχι περιττές (αλλά συχνά περίτεχνες) ενέργειες, αγωνιστική πειθαρχία και πάθος είναι τα στοιχεία που έδειξαν οι ''πράσινοι'' στη πρεμιέρα! Χωρίς αμφιβολία μπορούν περισσότερα... Ο κόσμος των Ψαχνών άρχισε να επιστρέφει στο γήπεδο, το Κυριακάτικο ''μήνυμα'' το πήραν πολλοί, που απουσίασαν και έχασαν το θαυμάσιο θέαμα. Δεν χωρά αμφιβολία ότι στο επόμενο εντός έδρας, παιχνίδι, πολύ περισσότεροι από τους 400-500 που βρέθηκαν στο γήπεδο χθές, θα δώσουν το παρόν!
(Στη φωτό πάνω δεξιά ο ''ΗΡΑ'' όπως ξεκίνησε στο παιχνίδι με την Ελευσίνα)
***ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ Ψ.
***Βαθμολογία & αποτελέσματα πηγή: www dokari.gr
***φωτό Ηρακλή Ψ.:evia halkida photos by elias thalassis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι επισκέπτες της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ-2

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...
Την γνώμη σας...
Την συνεργασία σας...
Τις απόψεις σας...
Τις θέσεις σας...
Την κριτική σας...
Τις υποδείξεις σας...
...και ότι αφορά
τον Ευβοϊκό αθλητισμό.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....

Επικοινωνήστε με την ''ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ''
a- στο mail: evchal@yahoo.gr
b-στο τηλέφωνο: 6977403753 & 6984621564

Η λίστα ιστολογίων μου