Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


















Σε γνωστό ξενοδοχείο της Χαλκίδας, έγινε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ. Εύβοιας. Διοικητικός, οικονομικός απολογισμός, έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής και φυσικά ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, ενημερώσεις, των Σωματείων, αλλά και πολύ συζήτηση πάνω σε διάφορα σοβαρά θέματα. Η ΓΣ της Δευτέρας ήταν επαναληπτική και για το λόγο αυτό, δεν υπήρχε πρόβλημα απαρτίας, καθώς όσα Σωματεία και να παρευρίσκοντο, ήταν όλα μέσα στα νόμιμα πλαίσια. Βέβαια το ζητούμενο δεν ήταν ούτε και αυτή τη φορά, το θέμα της απαρτίας, αφού υπάρχει η νομική λύση γι’ αυτό, αλλά αυτή καθ’ εαυτή η παρουσία των ομάδων. Δυστυχώς στην πρώτη ανάγνωση των αντιπροσώπων, βρέθηκαν παρόντα, μόλις 18 Σωματεία, για να γίνουν αργότερα περί τα 25!

Ένα φαινόμενο βέβαια όχι πρωτόγνωρο, αλλά που χρονολογείται 10ετίες τώρα!!! Οι ομάδες αδιαφορούν και τι σημαίνει αυτό; Απλά οι εκάστοτε Διοικούντες την ΕΠΣΕ και το ποδόσφαιρο της Εύβοιας, μπορούν κάλλιστα και αβασάνιστα, να ‘’περνάνε’’ όποια θέματα θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν και φυσικά ανώδυνα και αβασάνιστα. Βέβαια στη συνέχεια όταν αυτά εφαρμόζονται, αρχίζουν οι μουρμούρες, τα παράπονα, οι καφενειακές συζητήσεις και οι ‘’απειλές’’ προς την ΕΠΣΕ, αλλά ‘’το πουλάκι έχει πλέον πετάξει…’’ ! Και φυσικά σ’ αυτές τις περιπτώσεις ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ να έχει ή το να κάνει παραμικρό παράπονο. Και ενώ πολλοί εκπρόσωποι Σωματείων, μπορούν να επικαλούνται τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις (ας την πούμε δικαιολογία), τα 23 σωματεία της Χαλκίδας και τα περίπου 40-50 της ευρύτερης περιοχής, τι δικαιολογία μπορούν να επικαλεστούν, πλην αυτήν της αδιαφορίας; Πώς δικαιολογείται να δώσουν παρόν, μόνον η ΑΕ Χαλκίδα, ο ΑΟ Χαλκίς, η Παναγίτσα, τα’ Αλάτσατα και η ΑΕΚ Χαλκ.; Πώς δικαιολογείται ολόκληρη η Νοτιοκεντρική Εύβοια, με 6 ομάδες παρακαλώ στην Α-1 και πολύ περισσότερες στην Α-2 και τη Β’ ΕΠΣΕ, να ‘’εκπροσωπηθούν’’, μόλις από δύο ομάδες (Ερέτρια και Αυλωνάρι); Κανένας εκπρόσωπος από την Βόρεια Εύβοια και πάλι, ενώ από την Βορειοκεντρική οι παρουσίες ελάχιστες.

Και όμως! Και σπουδαίο έργο είχε και το παρουσίασε η διοίκηση, της ΕΠΣΕ και σημαντικές αλλαγές γίνονται από φέτος, στα πρωταθλήματα της Εύβοιας και γενικότερα αρκετά καινοτόμα (και πρωτόγνωρα) πράγματα, θα ισχύσουν στα ποδοσφαιρικά μας δρώμενα. Από τον απολογισμό που έκανε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ξεδιπλώνεται ανάγλυφα, η πολύ σπουδαία και ιστορική χαρακτηρίζουμε εμείς χρονιά για την Ένωσή μας.

*80 ΧΡΟΝΙΑ ‘’ΖΩΗΣ’’ της ΕΠΣΕ-ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

*ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ και ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΤΗΛΕΙΑΤΡΕΙΟΥ (με τα όσα προβλήματα λειτουργικά μπορεί να έχει και που βελτιώνονται συνεχώς)

*ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΔΙΚΟΥ της ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ένα όραμα πολλών 10ετιών που έγινε πραγματικότητα.

*ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ της ΕΠΣΕ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΤΟΜΗ & ΑΝΑΔΙΡΘΡΩΣΗ των ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ, με ΣΤΟΧΟ την ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του ΝΟΜΟΥ μας.

Και όλα αυτά έγιναν εφικτά μέσα σε αφάνταστα δύσκολες, όπως γνωρίζουμε όλοι, οικονομικές συνθήκες, με τον ‘’ακήρυχτο πόλεμο’’ ΕΠΟ-Πολιτείας, να μαίνεται για χρόνια!

Χωρίς καμιά αμφιβολία, έχουν γίνει και λάθη (μην ξεχνάμε ότι μόνο οι νεκροί δεν κάνουν λάθη…)! Κάποια επισημάνθηκαν, είτε από τους διοικούντες, είτε από τα Σωματεία, που με την παρουσία τους τίμησαν, την ίδια τους την ύπαρξη, τονίστηκε η ανάγκη και υπήρξε η υπόσχεση να γίνει προσπάθεια να διορθωθούν.

Διοικητικός-Οικονομικός Απολογισμός και Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, εγκρίθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ.

Επίσης εγκρίθηκε και από την ΕΠΟ η εγγραφή στα μητρώα της ΕΠΣΕ των Σωματείων: ΑΡΗΣ Αγ. Άννας, ΑΣΤΕΡΑΣ Δροσιάς και ΑΛΚΙΜΟΣ Αρτάκης.

***ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ & ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! Ένα ποσό της τάξεως των 173.200 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στην ετήσια τακτική επιχορήγηση των Σωματείων από την ΓΓΑ και αφορούσε τις επιχορηγήσεις του 2002 και υπογράφηκαν το 2004 ( επί υφυπουργείας Λιάνη, τότε που μοίραζε, όπως αποδείχθηκε, λεφτά στα χαρτιά και μας έταζε όπως πολλοί θυμούνται 20 στάδια στην Εύβοια!!!), δεν εισπράχθηκε ΠΟΤΕ από την ΕΠΣΕ, παρά το γεγονός ότι, είχε ζητηθεί και είχε κοπεί το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης από την Ένωση!!! Το ποσό αυτό εμφανιζόταν κάθε χρόνο στον ισολογισμό της ΕΠΣΕ και φυσικά επρόκειτο για κάτι το φανταστικό. Με πρόταση του ΔΣ και ομόφωνη απόφαση της ΓΣ, το ποσό αυτό διεγράφη από τον ισολογισμό, με την επισήμανση αν κάποτε (;;;!!!) εισπραχθεί τότε να επανεγγραφή! Η ιδέα και η υπόδειξη από πολλούς να διεκδικηθεί το ποσό αυτό δικαστικά, αφού είχε εγκριθεί και υπογραφεί, δεν νομίζουμε ότι είναι κάτι το ανέφικτο. Ας το εξετάσει η ΕΠΣΕ με τον νομικό της σύμβουλο, σε συνεργασία με τις άλλες 7 Ενώσεις που είναι στην ίδια μοίρα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι επισκέπτες της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ-2

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...
Την γνώμη σας...
Την συνεργασία σας...
Τις απόψεις σας...
Τις θέσεις σας...
Την κριτική σας...
Τις υποδείξεις σας...
...και ότι αφορά
τον Ευβοϊκό αθλητισμό.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....

Επικοινωνήστε με την ''ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ''
a- στο mail: evchal@yahoo.gr
b-στο τηλέφωνο: 6977403753 & 6984621564

Η λίστα ιστολογίων μου