Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Ο Οργανισμός Άθλησης Χαλκίδας: σε μια νέα φάση ανάπτυξης


Σημαντικές δηλώσεις Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλου, Πρόεδρου ΟΑΧ κ. Στ. Γκάβαλη και ηγεσίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε

Oλοκληρώθηκε το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο Καράτε

Σε μια νέα φάση της ιστορίας του περνάει ο Οργανισμός Άθλησης Δήμου Χαλκίδας. Το 2ο Παγκόσμιο Κύπελο Καράτε που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 στην Χαλκίδα αποτέλεσε εκδήλωση –πιλότο για την διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού. Η διοργάνωση αυτή εντάσσεται στο νέο πλαίσιο στρατηγικής του Ο.Α.Χ. δηλαδή συνδυάζεται με τον νέο τομέα που αναπτύσσεται στον οργανισμό : τον αθλητικό Τουρισμό με στόχο την πολύπλευρη αθλητική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Ο Ο.Α.Χ. με τη οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ., διοργάνωσε το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο Καράτε. Η διοργάνωση αυτή έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο, προέβαλε τις ομορφιές της πόλης και της Εύβοιας, έδωσε το στίγμα μια πόλης, που αγαπάει τον αθλητισμό και υποστηρίζει παγκόσμιες διοργανώσεις σε αθλήματα, που δεν κατατάσσονται στα δημοφιλή παρότι εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και χιλιάδες νέοι αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας μετέχουν και βιώνουν γνήσια αθλητικά ιδεώδη. Σύμφωνα με τον έλληνα Γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε κ.Γερόλυμπο στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 100.000 αθλούμενοι και στον κόσμο πάνω από 100.000.000 εκ. Το Καράτε είναι η 10η σε σειρά Ομοσπονδία από πλευράς διάδοσης αθλήματος.

Ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του ΟΑΧ κ. Σταμάτης Γκάβαλης στην κοινή συνέντευξη τύπου του Οργανισμού, του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κου Μαρκόπουλου και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής :

«Ο Αθλητικός Τουρισμός είναι ένας τομέας προσοδοφόρος και κάνει ένα τεράστιο κύκλο εργασιών. Οι αθλητικές διοργανώσεις προσελκύουν πολύ κόσμο, αθλητές, συνοδούς, επισκέπτες-τουρίστες, οι οποίοι συνδυάζουν τις διακοπές τους με το αθλητικό γεγονός το οποίο θέλουν να παρακολουθήσουν. Ο Αθλητικός Τουρισμός προσφέρει μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες με προφανή, άμεσα και έμμεσα οφέλη για μια πόλη, που οργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις και τα οποία επεκτείνονται σε όλο το νομό και τη χώρα. Είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης, το οποίο αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αποφέρει μεγάλα κέρδη, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να συνεισφέρει σε μια νέα στάση και νοοτροπία ζωής».

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο Ο.Α.Χ. θέλουμε να γίνει πρότυπο-παράδειγμα Αθλητικού Οργανισμού και με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης να βάλουμε τα θεμέλια για ένα σωστό αθλητικό και του τουριστικό σχεδιασμό και στρατηγική μέσω της οποίας η Χαλκίδα και γενικά η Εύβοια θα επωφεληθεί για τα επόμενα χρόνια. Η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν ένα λιθαράκι στη προσπάθεια αυτή.

Τέλος, ο κ. Γκάβαλης ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Μαρκόπουλο και εξέφρασε την ελπίδα αλλά και την βεβαιότητα ότι η βοήθεια του Υπουργείου θα είναι συνεχής ώστε η Χαλκίδα και η Εύβοια να ισχυροποιήσει την δημόσια εικόνα της και να δημιουργήσει όσο το δυνατό μεγαλύτερη τουριστική «υπεραξία» γίνεται.

Μετά το τέλος της συνέντευξης ο κ. Γκάβαλης ευχαρίστησε ονομαστικά όλο το προσωπικό του ΟΑΧ και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο κ. Γιαννούκο που είχε τη ευθύνη της διοργάνωσης. Πληροφόρησε επίσης ότι φέτος το 2ο W.C. Karate εντάχθηκε επίσημα στον προγραμματισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και δήλωσε την επιθυμία του Δ.σ του Οργανισμού κάθε χρόνο να φιλοξενεί αυτό το γεγονός στη Χαλκίδα. Τέλος, ανακοίνωσε ότι η Χαλκίδα θα φιλοξενήσει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε ανδρών-γυναικών του 2009.

Ο κ. Αntonio Espinos , Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον ΟΑΧ, προς όλο το προσωπικό του καθώς και τις αρμόδιες δημοτικές και κρατικές αρχές, που βοήθησαν στη διοργάνωση για δεύτερη φορά στη Χαλκίδα του Παγκόσμιο Κύπελλο Καράτε.

Τόνισε, ότι είναι πολύ σημαντικό γεγονός για τη Ομοσπονδία η διοργάνωση αυτού του Πρωταθλήματος. Η Ομοσπονδία έκανε ότι μπορούσε για να ανταποδώσει τη βοήθεια και συνεργασία του Υπουργείου και του Δήμου Χαλκίδος φέρνοντας απ’ όλο τον κόσμο αθλητές.

Ευχαρίστησε ξανά τον Δήμο Χαλκιδέων και τον Υπουργό για την υποστήριξη τους στην ανάπτυξη του αθλήματος του Καράτε στους νέους και ευελπιστεί ότι το γεγονός αυτό θα διεξάγεται για πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Πληροφόρησε επίσης ότι υπάρχουν 180 αναγνωρισμένες Ομοσπονδίες Καράτε στο κόσμο και συνεχίζουν να εντάσσονται και άλλες. Για το Καράτε είπε ότι είναι ένα φθηνό άθλημα και σε κάθε γωνία μπορεί να δημιουργηθεί ένα club karate για να αθληθεί κάποιος και να μάθει.

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε τα εξής :

Ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τα καλά τους λόγια και την συμβολή τους στην προβολή της χώρας και της Εύβοιας και επισήμανε ότι τέτοιοι αγώνες έχουν μεγάλη σημασία για μια πόλη και για την Ελλάδα γενικά γιατί αυξάνουν την «υπεραξία»της χώρας, αυξάνουν το στίγμα της όχι μόνο στον τουριστικό αλλά και στον ελληνικό χάρτη. Το Υπουργείο στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής στηρίζει αυτούς τους αγώνες. Για την δική του συμμετοχή σε αυτή την σημαντική κυβερνητική θέση, του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, είπε ότι η παρουσία του στο Υπουργικό Συμβούλιο του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει στη χώρα και στη Εύβοια νέες ιδέες και να υλοποιήσει προγράμματα και πολιτικές, που στηρίζουν την ελληνική τουριστική βιομηχανία και τις προσπάθειες των συμπατριωτών μας που εργάζονται σε αυτή. Τέλος, δήλωσε ότι εργαζόμαστε όλοι μαζί για να δυναμώσουμε το στίγμα της Ελλάδας, του κάθε νομού της χώρας και φυσικά της αγαπημένης μας Εύβοιας.

Ο κ. Γερόλυμπος, Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε εξέφρασε και εκείνος με τη σειρά του τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΟΑΧ και απευθυνόμενος στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνστ. Μαρκόπουλο δήλωσε τα εξής : Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ανοίγει ένα νέο ορίζοντα που είναι ο αθλητικός τουρισμός, κάτι το οποίο η Ελλάδα μέχρι τώρα δεν είχε γνωρίσει. Σας συγχαίρω γι’αυτή την πρωτοβουλία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήρθαμε στη Χαλκίδα γι’αυτό το γεγονός. Του χρόνου αναμένουμε πολύ περισσότερες συμμετοχές καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενδέχεται να ξεπεράσει τις 1500 συμμετοχές, 2 Σαββατοκύριακα στη Χαλκίδα. Οι αθλητές, αποστολές και συνοδοί δε θα φύγουν με το πέρας των αγώνων. Θα κάτσουν επιπλέον 4-5 μέρες και αυτό είναι το όφελος που έχει επιτευχθεί για τη Χαλκίδα και το Νομό.

Τέλος έκλεισε τον χαιρετισμό του δηλώνοντας εμφατικά ότι : Ο Υπουργός Τουρισμού θα έπρεπε να κάθεται δεξιά του Πρωθυπουργού καθώς η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο Τουρισμός»

Η Χαλκίδα φιλοξένησε 350 ξένους αθλητές, μαζί με τους συνοδούς και τις αποστολές τους έφτασαν τα 450 άτομα, οι οποίοι διέμειναν στο ξενοδοχείο HOLIDAYS IN EVIA. Χώρες απ’όλο τον κόσμο έδωσαν το παρόν: ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΓΓΛΙΑ, ΦΥΡΟΜ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΙΝΔΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΚΟΡΕΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΡΩΣΣΙΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, Ν.ΑΦΡΙΚΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι επισκέπτες της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ-2

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...
Την γνώμη σας...
Την συνεργασία σας...
Τις απόψεις σας...
Τις θέσεις σας...
Την κριτική σας...
Τις υποδείξεις σας...
...και ότι αφορά
τον Ευβοϊκό αθλητισμό.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....

Επικοινωνήστε με την ''ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ''
a- στο mail: evchal@yahoo.gr
b-στο τηλέφωνο: 6977403753 & 6984621564

Η λίστα ιστολογίων μου